Nieuws

Programma 2021

Oelewaalse Pronkzitting Podcasts

Vanaf maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari, zullen er dagelijks enkele podcasts geplaatst worden op deze site. Onze reporter Thijs Stevens duikt samen met Oelewaalse coryfeeën in de geschiedenis van 55 jaar pronkzittingen van De Dorstvlegels. Bekijk en beluister de podcasts via ons YouTube kanaal, via onze Facebookpagina (alleen aflevering 1) of beluister het via Spotify.

Urste online Pronkzitting

Op zaterdag 6 februari, aanvang 19:49 uur onze Urste Online Pronkzitting te houden. Voor het eerst in onze 55-jarige geschiedenis, kunt u dus heerlijk vanuit uw luie stoel kijken naar artiesten van eigen bodem. U kunt kijken op YouTube via een link die we op die zaterdag ‘s middags op de homepagina plaatsen op deze website. Vanaf 19.30 uur wordt de link actief, na het klikken op de link komt u automatisch op ons YouTube kanaal. Om 11 minuten voor 8 zal dan onze Pronkzitting beginnen. Het wordt een besloten kanaal, dat betekent dat de uitzending die zaterdagavond te bekijken is. De Pronkzitting zal dus niet op YouTube blijven staan.  Borrelbox Paulus- Het wordt dus dit jaar in uw eigen huiskamer genieten van de Pronkzitting. Normaal gesproken doen we dat in de huiskamer van Winssen, de Paulus. Speciaal voor de Pronkzitting biedt de Paulus verschillende borrelboxen aan om de avond extra gezellig te maken. Dus help ons ‘Dorpshuis van het jaar’  door deze Corona tijd en bestel! De opbrengst komt volledig ten goede van de Paulus.

Verkoop Jubileumbier ‘Dorstige Vlegel’ 

Op carnavalszaterdag 13 februari 2021, houden wij een verkoop van ons zelf gebrouwen JubileumBier. Dit bier is gepresenteerd tijdens de online pronkzitting. De verkoop vindt plaats bij de Paulus van 12-16u. Het is alleen een afhaalpunt ivm de corona maatregelen. Dit betekent dat je alleen op  zaterdag zelf tussen 12-16u ons jubileumbier kunt afhalen. Je kunt het niet van tevoren bestellen of afhalen. Om zoveel mogelijk bierliefhebbers de kans te geven het bier te kopen, is er een maximum van 2 kratjes per persoon. Een kratje (met 3 flesjes) kost 10 euro.

Het bier is een heerlijke Oelewaalse Tripel geworden; dit bier is van hoge gisting, met een friszoet, licht kruidige smaak. Het bier is gebrouwen door onze meesterbrouwers van HØP Janssen & Van Kraaij. De Dorstige Vlegel  is plezierig drinkbaar, kortom het is BIER WOAR SCHIK IN ZIT !

Oelewaal op z’n Moist

Traditioneel worden voor de carnaval onze straten en huizen versierd en zo wordt Winssen; Oelewaal! Juist dit jaar kunnen we wel wat vrolijkheid in onze straten gebruiken! Versier dus je huis, buurt en straten en maak kans op een prijs. Veel enthousiaste buurten hebben al het initiatief genomen dit op de dag van de pronkzitting (6 feb) te doen, het zou mooi zijn als iedereen zich hierbij nog aansluit! Doe je best Oelewaal, want behalve de beoordeling van onze prinsen, zal ook Omroep Gelderland die dag ons mooie dorp komen bewonderen.

——————————————————————

2020

Wijziging afterparty na vlagplaatsen Prins Tom d’n Urste

Hierbij maken wij een wijziging in ons programma bekend: We hebben de afgelopen jaren het traditionele vlagplaatsen met verschillende partijen geëvalueerd en hebben besloten dit in een nieuw jasje te gieten.

We gaan dit voortaan op vrijdagavond, een week voor de carnaval doen. De honkentocht van de vaste kern komt hiermee te vervallen. 

Het vlagplaatsen zal op vrijdag 14 februari, om 20.00 uur plaatsvinden bij de residentie van de Prins. Iedereen is hierbij van harte welkom! De ceremonie zal iets wijzigen en hopelijk nog leuker zijn om bij te wonen. 

Wijziging: Aansluitend heeft de buurt of groep zo de gehele avond de mogelijkheid om er nog een gezellige avond met de Prins van te maken. De afterparty krijgt een nieuwe locatie! In verband met de slechte weersomstandigheden wordt de afterparty verplaatst naar de ULTO in Winssen. De afterparty wordt om 21:00 uur afgetrapt en we gaan er met z’n allen een gezellige avond van maken. We hopen op deze nieuwe manier, het voor meer buurten mogelijk te maken, aanwezig te zijn bij deze happening. Het staat dan voor iedereen vrij om de rest van de avond, hun eigen invulling te geven aan eventuele eigen carnavals activiteiten. Deze avond zal dus een nieuwe beleving worden en we hopen dat het resultaat voor iedereen hetzelfde zal zijn;

Carnavals gezelligheid voor heel Oelewaal!


Uitslag van de puzzelrit 16-11-‘19;

Dorstvlegels en Dorstvlegelinnen,

Bedankt aan alle deelnemers van de mooiste optocht van Oelewaal
Geen fotobeschrijving beschikbaar.